Skip to main content

Advies brandveiligheid

Als het aankomt op brandveiligheid wilt u niets aan het toeval overlaten. Tegelijkertijd wilt u ook niet onnodig veel kosten maken. Waar doet u goed aan? Welke maatregelen zijn nodig bovenop het Bouwbesluit? Waar moet u allemaal rekening mee houden?

Advies brandveiligheid aanvragen

VeriScan kent alle ins & outs van het Bouwbesluit en volgt de ontwikkelingen van wet- en regelgeving op de voet. Vanuit die basis kijken we verder naar wat uw gebouw nodig heeft om het predicaat ‘brandveilig’ echt te verdienen. Wetende dat een kinderopvang iets heel anders is dan een fabriek. Samen zoeken we naar het antwoord op de vraag wat het wenselijke niveau van brandveiligheid is. Want in feite is dát het noodzakelijke niveau van brandveiligheid.

Second opinion

De realiteit is dat veel ervaren vakmensen in de bouw tot op zekere hoogte verstand hebben van brandveiligheid. Een uitvoerder die al twintig jaar in het vak zit, weet in grote lijnen wat hierbij komt kijken. Maar een echte vakman weet ook waar zijn grenzen liggen en zal voor de specialties (zoals specifieke materiaalkennis en verborgen gebreken) toch aankloppen bij een expert, al is het maar voor een second opinion. Voor de bevestiging van belangrijke details. Denk aan sparingen waar meerdere installaties doorheen gaan, hoe dicht je dat op de juiste manier af?

Advies op locatie

VeriScan kan tijdens lopende projecten ter plaatse (mondeling) advies uitbrengen en dat advies daarna nog verwoorden in een beknopt rapport, inclusief foto’s. Met onder de ene arm een laptop of tablet – met daarop alle mogelijke gebreken op het gebied van brandveiligheid inclusief alle oplossingen – en onder de andere arm het Bouwbesluit, kunnen we snel aangeven welke maatregelen qua bouwkundige brandpreventie nodig zijn om de brandveiligheid naar een hoger niveau te brengen. Of het nu gaat om loopafstanden, vluchtroutes, brandcompartimenten of noodverlichting. Een ding is zeker; alles is met elkaar verbonden.