Skip to main content

Gemeenten: professionele handhaving brandveiligheid

Medewerkers en bezoekers moeten in overheidsgebouwen kunnen rekenen op maximale brandveiligheid. VeriScan kan in beeld brengen wat de staat is van uw (organisatorische, installatietechnische en bouwkundige) brandvoorzieningen en welke maatregelen u kunt nemen om het niveau van brandveiligheid omhoog te krijgen. Maar VeriScan kan u nog veel meer werk uit handen nemen.

QuickScan aanvragen

Professionele controles en inspecties

Het Bouwbesluit vraagt veel tijd en energie van gemeenten en andere lokale overheden. In de praktijk is handhaving van brandveiligheid vaak een grote uitdaging, vanwege een gebrek aan capaciteit en specialisme. Een pand echt controleren op brandveiligheid doe je tenslotte niet in een paar uur. VeriScan kan dit gat voor uw gemeente dichten door professionele controles en inspecties voor uit te voeren en daarbij gedegen, objectief advies uit te brengen over wat nodig is om een pand aan de gestelde eisen te laten voldoen. Dit alles verwoord in een duidelijk leesbaar rapport waarin aan de hand van foto’s niet alleen de gebreken worden benoemd maar ook de te nemen maatregelen om aan de eisen te voldoen.

Snel schakelen

VeriScan kent het Bouwbesluit tot in de kleinste details en dankzij onze jarenlange praktijkervaring beschikken wij over verregaande materiaalkennis, zodat we altijd en overal kunnen doorgronden of de getroffen voorzieningen voldoen aan de minimale eisen. Of het nu gaat om de brandveiligheid bij schoolgebouwen, woningcorporaties, zorginstellingen, buurtcentra, fabrieken of kantoorgebouwen. Als kleine, onafhankelijke organisatie zijn wij flexibel en kunnen wij snel schakelen.